Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0,00Kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
ARDECA MOTOROLJA
JLM LUBRICANTS
Betala Tryggt & Snabbt
produkt

Invändig Motortvätt - Oil System Cleaner

Wynns Oil System Cleaner - Invändig motortvätt är ett oljelösligt medel som rengör och skyddar oljecirkulations systemet och förebygger mot att den nya motoroljan smutsas ner av fällningar som lämnats kvar i systemet. Löser upp sludge, koksad olja, smuts, slam och avlagringar i vevhus, oljeledningar och alla motordelar i oljesystemet. Frigör klibbiga kolvringar och hydrauliska lyftare. Håller ihop upplösta smutspartiklar så de inte fastnar och geggar ihop i systemet. Behandlingen tar mellan 10-20 min och bilen får en jämnare motorgång, renare metallytor utan brända oljerester, motorn får mer kraft jämfört med tidigare och en lägre bränsleförbrukning. Används vid varje oljebyte. Oil System Cleaner kan även användas till MC motor. 1 burk behandlar från 3 L motorolja upp till 6 L. KÖP 5 ST BETALA FÖR 4. DU BEHÖVER ENDAST UPPDATERA RABATTKODEN NÄR DU KOMMER TILL KASSAN. För mer info, klicka på produktens länk.

Invändig Motortvätt

Motor flush som rengör motorn och optimerar den nya oljans livslängd

invändig motortvätt, rengöra motor, invändig rengöring motor, wynns, wynnsbutiken, slambildning, koks i motor, slam i motor, koksavlagringar  motor rengöringsmedel, invändig motortvätt, rengöra motor, invändig rengöring motor, wynns, wynnsbutiken, slambildning, koks i motor, slam i motor, koksavlagringar

WYNNS OIL SYSTEM CLEANER

Med tiden kommer även den bästa motoroljan försämras och förorenar motorn med syror, vatten, slam, hartser, gummirester, salter och oförbränt bränsle som produceras när en motor förbrukar bränsle. Detta kommer ett enkelt oljebyte inte klara av att ta bort. Det spelar ingen roll vilken ny motorolja som används, så kommer den att äventyras och bli förorenad av dessa avlagringar som finns kvar i systemet.

VÄLJ ALLTID MOTOROLJA AV BÄSTA KVALITET TILL DIN BIL!

Hitta rätt motorolja till din bil Här.

Köp marknadens mest prisvärda motorolja av bästa kvalitet här - Det är din bil värd!

Vad gör en invändig motortvätt för din motor?

Wynns Oil System Cleaner har utformats för att försiktigt lösgöra och ta bort inre motor föroreningar genom att suspendera dem i en hög dos av dispergeringsmedel. Denna formel garanterar en maximal dränering av föroreningarna med den gamla oljan och därigenom minimerar att den nya motoroljan förorenas.

Smutspartiklar som lösgjorts hålls flytande i motoroljan och följer med ut vid tömning av motoroljan.

Det finns många olika produkter ute på marknaden som erbjuder invändig motortvätt/motorflush, vilka tenderar att minska smörjning av oljan. Om denna typ av motor flush är kvar i motorn alltför länge, kan mekaniska skador uppstå och motorns tätningspackningar kan påverkas. Skadan syns inte men är oåterkallelig. Wynns Oil System Cleaner innehåller Extreme Pressure tillsatser för extra skydd i motorn under behandlingen.

Invändig motortvätt till mc motor

Du kan även göra en invändig motortvätt till mc motor. Wynns Oil System Cleaner kan användas till motorcyklar med våt eller torr koppling för att göra en invändig motortvätt till mc motorn. 1 Burk behandlar motorcykelmotorer från 3 liter motorolja upp till 6 liter motorolja. Häll i en burk Oil System Cleaner till en varm mc motor (motoroljan ska vara varm). Motorcykeln får endast gå på tomgång när du gör en invändig motortvätt till din mc motor. Behandlingstiden är mellan 10-20 min. Töm sedan ut motoroljan och byt sedan till en ny fräsch MC olja.

oil sludge, oljerester, kolvstake, kolvar, vevstake, invändig motortvätt, oil system cleaner, wynnsbutiken

 

 • Invändig motortvätt som löser upp gammal svart motorolja som koksat igen i vevhusventilationen, oljekanalerna och alla andra delar i oljecirkulationssystemet.
 • Frigör och rengör kolvar och hydrauliska ventillyftare från smuts, avlagringar och sotpartiklar.
 • Rengöringsmedel för invändig rengöring av motor, hydrauliska system, manuella växellådor, differentialväxlar och reducerväxlar.
 • Innehåller Extreme Pressure (EP) tillsatser för extra skydd mot slitage i motorn under behandling.
 • Håller oil sludge, sotpartiklar, smust och avlagringar flytande och håller ihop dem så att de följer med ut vid tömning av oljesystemet efter behandling.
 • Kommer att förlänga den nya motoroljans livstid med anledning av rengöringsprocessen av Oil System Cleaner.
 • Återger renligheten på motordelar.

Köp oljefilteravdragare inför oljebyte här.

 

Vad är motoroljans uppgifter för motorn?
 • En motorolja ska smörja motorn, det vill säga hålla friktionsytorna i motorn åtskilda. Minska vibrationer och dämpa motorljudet.
 • Motoroljan ska kyla motorn genom att avleda bort värme och hålla oljetemperaturen nere. Den ska även förhindra den reaktion mellan olja och syra som gör att motoroljan tjocknar vid höga temperaturer.
 • En bra motorolja har en rengörande funktion genom att hålla vatten, sot och smutspartiklar svävande i oljan tills nästa oljebyte.

Alla dessa egenskaper klarar en bra motorolja av att göra "under normala körförhållanden" enligt oljetillverkarna. Vad är normala körförhållanden? Hur ser det ut i verkligheten?

Vad påverkar motoroljans kvalitet?

 • Korta körsträckor gör att fukt tränger in i oljan. Många kallstarter är inte bra.
 • Långa oljebytesintervaller gör att de renande och smörjande egenskaperna i motoroljan försämras.
 • Krävande körning eller långa körsträckor i hög hastighet ger en hög oljetemperatur vilket orsakar en kemisk nedbrytning, oxidation och sämre kvalitet på motoroljan.
 • Stadstrafik och trafikstockning med ryckig körstil, många start och stopp, gör att bränsle tränger in i motoroljan och minskar oljans livslängd radikalt.

 

Hur påverkas din motor av en sliten motorolja?

En skitig, sliten motorolja förstör din motor. Den klarar inte av att skydda motorn och bygga upp den skyddande oljefilm den normalt gör.

Motorolja utsätts för många påfrestningar som kallstarter, intensiv stadstrafik, trafikstockningar, korta körsträckor, krävande körning och långa oljebytesintervaller. I processen att rengöra motorn, blandas oljan med tiden upp med överflödig bensin, diesel eller etanol samt även kondens och avgaser som trycks in via kolvringarna.

Motoroljan förorenas på grund av kondens vid körning i kallt klimat och oförbränd bränsle vid kallstarter. Dessutom skapas smuts på grund av mer förbränningsgaser än tidigare. Det gör att motoroljans smörj egenskaper försämras om vevhusventilationen inte klarar av sin uppgift.

Detta gör att motoroljans smörjnings egenskaper försämras om vevhusventilationen inte klarar av sin uppgift. Motor oljan blir trögflytande och får en tjära liknande konsistens. Motorolja koksar igen och täpper till i systemet istället för att cirkulera runt och smörja motordelarna. Det i sin tur kan resultera i en rad földproblem. När oljan är sliten klarar den inte av att smörja motorn. Oljetryckslampan börjar lysa. Det snabbt snurrande turboaggregatet i turbobilar klarar inte av sitt jobb och ofta resulterar det att turbon havererar på grund av dålig motorolja.

koksad motorolja

När motoroljan är sliten klarar den inte av att utföra sina uppgifter med att kyla ner och smörja motorn. Kamkedjan, kamaxellager och vevaxellager tar stryk när oljan är för dålig. Oljepumpen kan inte längre suga ordentligt och oljetrycket försvinner. Dålig sliten motorolja resulterar ofta i en havererad motor och turbo.

Dagens miljöbilar såsom etanolmotorer E85 är mycket känsliga då etanol är mycket mer aggresiv mot motoroljan.

Vid ett normalt oljebyte kan upp till 20% av den gamla motoroljan stanna kvar i motorn. Vad som stannar kvar är oftast slam och gamla oljerester, slitrester, metallspån och andra föroreningar som gör den mesta skadan. Dessa kommer att förstöra den nya motoroljan du häller i vid ett oljebyte och förkorta den nya motoroljans livstid. Därav är vikten av att göra en invändig motortvätt viktig, för att få bort så mycket som möjligt av skadliga föroreningar innan ett oljebyte.

invändig motortvätt, oil system cleaner

Gör ditt bilägande billigare med att göra en invändig motortvätt med Wynns Oil System Cleaner!

 • Wynns Oil System Cleaners rengörande och smörjande egenskaper tar bort smuts och avlagringar i oljesystemet, vevhuset, de trånga oljekanalerna, kolvarna samt de hydrauliska ventillyftarna. Man får då en jämnare motorgång, mer kraft i motorn och en lägre bränsleförbrukning.
 • Bindemedlet i Wynns Oil System Cleaner håller de upplösta smutspartiklarna flytande så att de följer med ut ur motorn tillsammans med den gamla oljan, vilket ger rena metallytor utan oljerester.
 • EP-tillsatser (extreme pressure) i Wynns invändiga motortvätt lägger sig som en tunn hinna mellan metalldelarna i motorn, vilket skyddar mot slitage under behandlingen. En hel del andra tillverkare av invändig motortvätt produkter har EJ EP-tillsatser i sina produkter.
 • Använd Wynns Oil System Cleaner för invändig motortvätt vid varje oljebyte så undviker kostsamma reparationer, ökar motorns livslängd, samt sparar pengar. Kort sagt: Ditt bilägande blir billigare i längden.

 

Använd aldrig mer ren motorolja i smutsig motor. Gör en invändig Motorvätt innan ett oljebyte med Wynns Oil System Cleaner! 15 till 20 minuter är allt som behövs!

 

Läs mer i vår FAQ varför det är viktigt att göra en motortvätt innan ett oljebyte.

Läs mer om hur man använder Wynns Oljetillsatser.

 

ANVÄNDNING

För bensin-, LPG, etanolbilar (E85) och dieselmotorer med eller utan turbo och stationär utrustning.
Växellådor (manuella), differentialväxlar och reducerväxlar. Alla hydrauliska system och kopplingar.

ANVISNINGAR

Till Motor:

 • Tillsätt Wynns Oil System Cleaner till motoroljan.
 • Låt motorn gå på tomgång i 15 till 20 minuter.
 • Stanna motorn och töm ut den varma motoroljan.
 • Byt oljefilter och fyll på med ny motorolja (se tillverkarens instruktioner för mängd).
 • 1 burk 325 ml Wynns Oil System Cleaner behandlar 3 till 6 liter motorolja.

 

Till Manuell växellåda, differentialväxlar och reducerväxlar:

 • Tillsätt 5% av Wynns Oil System Cleaner till oljan.
 • Kör i 1 till 8 timmar utan att överbelasta motorn. Byt Olja.

 

Notering!
Angående mycket gamla/slitna motorer.

Då avlagringar tidigare har suttit fast som ett tjockt lager så har det samtidigt täckt över det slitna spelrummet mellan kolv och cylinder i motorn.

Oil System Cleaner kommer att lösa upp alla dessa avlagringar till mikroskopiska partiklar som hålls flytande i motoroljan så att de följer med ut vid ett oljebyte. I en sliten gammal motor kan spelrummet metall mot metall vara så pass stort att oförbränd motorolja kan sippra igenom och ge blå avgasrök.

Vad du ska göra är att använda Wynns Super Charge till den nya motoroljan för att få en stark oljefilm som lägger en slitstark skyddande hinna mellan det öppna spelrummet som skyddar metalldelarna mot slitage och förhindrar att olja tränger igenom som kan orsaka blårök.

 

 

Säkerhetsdatablad Oil System Cleaner.

 

TEKNISK DATA

Utseende:                                                                        klar, gul vätska

Viskositet vid 40°C (ASTM D-445):                                     3,4 mm2/s

Viskositet vid 100C (ASTM D-445):                                    1,32 mm2/s

Densitet vid 15°C (ASTM D-4052):                                      0.8444 kg/dm3

Brytningsindex vid 20°C (ASTM D-1747):                            1.459

Flampunkt (ASTM D-93):                                                   80°C.

Bastal (ASTM D-2896):                                                      8,9 mg KOH/g

 

 

Wynnsbutiken - Ger Din Bil Effektivare Behandling

Wynnsbutiken Logo, wynns produkter, Wynns Oil System CleanerVisar 2 kommentarer

Snittbetyg:
    
    
    
    
    
Gäst
    
    
    
    
    
2011-11-19
Var på besiktningen förra veckan med bilen, men den gick inte igenom p.g.a att HC värde var för högt. Mitt värde låg på 390 och normal värde är 100. Fick tipset av en polare att kolla eran hemsida. Beställde Wynns Direct Injection Power 3 aerosol och Formula Gold Petrol + Oil System Cleaner för invändig motortvätt. Fick hem produkterna dagen efter och satte igång direkt med serva bilen. Körde till besiktningen 5 dagar senare och mitt HC värde låg på otroliga 0,34. Helt otroligt. Bilen går kanon bra nu. Har tidigare provat både Tripack och Stp produkter men de har aldrig hjälpt. Tack för en supersnabb service och kanon produkter. Kommer alltid i framtiden att använda Wynns produkter. Hälsningar Arne
Gäst
    
    
    
    
    
2011-10-22
Mitt problem var att lyftarna tickade/knackade. Köpte därför en burk 47244 Oil System Cleaner samt en burk 76844 Hydraulic Valve Lifter Concentrate av er. Utöver otroligt snabb leverans kan jag tilägga att resultatet var helt underbart. Efter att ha använt Oil System Cleaner så var den urtappade motoroljan helt kolsvart (motoroljan var nästan ny och höll en ljusgul nyans innan behandlingen). Redan här var knackandet i motorn borta. I med ny motorolja, och sedan en burk Hydraulic Valve Lifter Concentrate. Kanonresultat! Tack för bra produkter och god service. Hälsningar Martin Karlsson

Skriv en ny kommentar

Lager:
Art.nr: 47244
Vikt: 350 gram

Kopiera koden i rutan och klistra in i din blogg för att skapa en länk till den här sidan.

<a href="http://www.wynnsbutiken.com/invandig-motortvatt-oil-system-cleaner/115-0">Invändig Motortvätt - Oil System Cleaner</a>

Relaterade artiklar:

Motor Flush - Invändi... JLM Engine Oil Flush Pro rengör motorn invändigt me...
179,00Kr

Kunder som köpte denna produkt köpte även:

Tickande Ventilknack ... Wynns Hydraulic Valve Lifter Concentrate rengör sna...
219,00Kr
Super Charge - Extra ... Wynns Super Charge är en motor tillsats som är utve...
199,00Kr
Oljeläckage Tätningsm... Wynns Engine Oil Stop Leak mot oljeläckage i bil mo...
180,00Kr

Bensin EGR Aerosol - ... Wynns Bensin EGR 3 Aerosol är speciellt framtagen f...
220,00Kr
Formula Gold Bensin -... Wynns Formula Gold Bensin Bränsletillsats rengör, s...
299,00Kr
ARDECA SYNTH XL 5W-40... ARDECA SYNTH XL 5W40 är en helsyntetisk motorolja a...
380,00Kr
Bensin Katalysator Re... JLM Bensin Katalysator Rengöring återställer snabbt...
229,00Kr
Förlängningsslang EGR... Förlängningsslang till Diesel EGR/Bensin EGR Aeroso...
68,00Kr
Språk / Valuta
Swedish 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Aktuellt just nu
Tätar kassa kolvringa... JLM Stop Smoke Pro är utvecklad för att reducera bl...
179,00Kr
Motoroljatillsats - J... Motoroljatillsats JLM Engine Oil Booster ger nytt l...
229,00Kr
Motor Flush - Invändi... JLM Engine Oil Flush Pro rengör motorn invändigt me...
179,00Kr
Kylartätning - JLM Ra... JLM Radiator Sealer & Conditioner Pro, kylartätning...
179,00Kr
Kylarrengöring & Flus... Kylarrengöring & Kylar flush från JLM Lubricants. K...
179,00Kr
EXTREM PARTIKELFILTER... Exklusivt extrem dieselpartikelfilter rengöringspak...
1 000,00Kr
1 117,00Kr 
Populärt / Nytt
Tickande Ventilknack ... Wynns Hydraulic Valve Lifter Concentrate rengör sna...
219,00Kr
Invändig Motortvätt -... Wynns Oil System Cleaner - Invändig motortvätt är e...
199,00Kr
Oljeläckage Tätningsm... Wynns Engine Oil Stop Leak mot oljeläckage i bil mo...
180,00Kr
Bensin EGR Aerosol - ... Wynns Bensin EGR 3 Aerosol är speciellt framtagen f...
220,00Kr
EXTREM PARTIKELFILTER... Exklusivt extrem dieselpartikelfilter rengöringspak...
1 000,00Kr
1 117,00Kr 
Ta dålig lukt i bil -... Tar enkelt och effektivt bort dålig lukt i bilen so...
100,00Kr
125,00Kr 
Reklam
© Copyright Josema Trading & Consulting

E-post:
Kundtjänst:
Info Kundtjänst

Telefon:
Kundtjänst - 076 - 195 45 63
International - 004676 1954563
Öppettider:
Kundtjänst Telefon: 10-15
Måndag-Fredag
Webbutik/E-post: Dygnet runt
Pga hög arbetsbelastning så kan vi inte alltid ta emot telefonsamtal och hänvisar då till vår e-post.
Övrigt:
Orgnr: 661015-XXXX
Säte: Malmö
Adress:
Josema Trading & Consulting / Wynnsbutiken
Bjurögatan 48
21124 Malmö, Sweden